cita-cita kite mase kcik2 dulu

Page 1 of 2 1, 2  Next

Go down

cita-cita kite mase kcik2 dulu Empty cita-cita kite mase kcik2 dulu

Post by sakurafie on Mon Aug 25, 2008 1:54 pm

erm..sume orang musti ade cita2 sdri mase kcik2 dulu kan..hoho~..adekah cita2 tu jadi kenyataan..ataupon x..

huhu~..aku dulu kcik2 ms isi borang tu..ckp nk jadi doktor..lawyer..hoho~ (nk yg hebat je..huhu~)..tp skang ni konon2 nk jadi animator lak..hoho~ Razz

so korg cane lak?.. Very Happy
sakurafie
sakurafie
Master Holder
Master Holder

Number of posts : 423
Age : 33
Location : di suatu tempat~
Life Quote : Life itself is a beauty...
Registration date : 2008-07-13

Back to top Go down

cita-cita kite mase kcik2 dulu Empty Re: cita-cita kite mase kcik2 dulu

Post by kensiMalaya on Mon Aug 25, 2008 6:54 pm

aku dulu kecik2 bercita-cita nak jadi besar...sekarang nie nampak nyer cita2 aku tu sudah pun tercapai...huhu...

xde lah...dulu aku waktu kecik2 nak jadi ustaz tp bila mak suruh gi mengaji asyik2 ponteng...ape tak nyer ustazah tu muka x penah senyum pastu pegang rotan punye lah tebal macam kite gi mengaji ni buat kesalahan yg besar plak....padahal duit bayar aje tiap bulan tetap nampak bengis...Start dari situ keinginan utk menjadi ustaz yg hebat dan dikagumi ramai kini kian pudar....

pastu aku dah xde cite2 dah ape nak jadi tu jadi lah..... Very Happy:D:D:D
kensiMalaya
kensiMalaya
Primary School
Primary School

Number of posts : 47
Age : 33
Location : di kayangan
Life Quote : \"Night Stalkers Don't Quit\" And \"Death Waits in the Dark\"
Registration date : 2008-06-30

Back to top Go down

cita-cita kite mase kcik2 dulu Empty Re: cita-cita kite mase kcik2 dulu

Post by Taha Inc on Mon Aug 25, 2008 7:08 pm

kensiMalaya wrote:aku dulu kecik2 bercita-cita nak jadi besar...sekarang nie nampak nyer cita2 aku tu sudah pun tercapai...huhu...

xde lah...dulu aku waktu kecik2 nak jadi ustaz tp bila mak suruh gi mengaji asyik2 ponteng...ape tak nyer ustazah tu muka x penah senyum pastu pegang rotan punye lah tebal macam kite gi mengaji ni buat kesalahan yg besar plak....padahal duit bayar aje tiap bulan tetap nampak bengis...Start dari situ keinginan utk menjadi ustaz yg hebat dan dikagumi ramai kini kian pudar....

pastu aku dah xde cite2 dah ape nak jadi tu jadi lah..... Very Happy:D:D:D

uiks en kenshi himura......cite2 ko mula2 dari kecik nak jadi beso?>........leh aku tau apekah itu.....ahaks...... Twisted Evil Twisted Evil

sy lak masa isi form mase skola rendah nak jadi polis pilot ngan doktor......

nak jadi polis ngan pilot skrg dah tak lepas....coz mata sy terlalu tajam katenyer.......hehhe

nak jadi doktor pon tak lepas......sebab sy tak leh tgk org sakit nanti sy pon sakit gak......abis tu cam mane nak jadi doktor asyik sakit jerrr.....

skrg nie sy mempunyai cita2 baru.....sy nak jadi pentani dengan menjadi penanam betik yg berjaya......sy ingin menjadi pengeskport betik yg berjaya.....sy ingin memasarkan betik2 sy ini dulu luar negara....klu bole kat Zimbabwe, tonga, sri lanka,

betik nie bnyak khaisiatnyer .....n bukan stakat tu je betik leh wat jeruk n klu betik muda kite leh masak lemak......

sy yakin satu hari nanti sy pasti berjaya dengan penjualan betik2 sy ini kerana sy yakin betik2 sy adalah betik2 yg bermutu tinggi.....dan saiznye sume besa2......


cita-cita kite mase kcik2 dulu Betik11


sy juga telah menemui kaedah baru dari utk menghalang buah betik dari jatuh ke tanah apabila masak......disini sy serta kan pic kaedah yg sy gunakan.....
Taha Inc
Taha Inc
Primary School
Primary School

Number of posts : 91
Age : 33
Location : dok atas kusi mengadap monitor
Life Quote : life is to short...... T_T
Registration date : 2008-06-28

http://www.peroduavivaclub.com

Back to top Go down

cita-cita kite mase kcik2 dulu Empty Re: cita-cita kite mase kcik2 dulu

Post by kensiMalaya on Mon Aug 25, 2008 7:18 pm

taha...taha...x kan lah x perasan yg aku sudah membesar dgn tampannyer...

G-iler lah ko taha!!!biar betik ko nak tanam betik nie???tp serius lah bisness nie leh maju cz tgk lah papaya sekarang susah nak nampak lagi...pastu ko guna kaedah baru plak tu mungkin hasil dua kali ganda dari biasa,insyaAllah..

Cantik dan gebu2 betik2 ko nie ye....simpan betik yg kaler pink tu utk aku satu??lapor... Very Happy
kensiMalaya
kensiMalaya
Primary School
Primary School

Number of posts : 47
Age : 33
Location : di kayangan
Life Quote : \"Night Stalkers Don't Quit\" And \"Death Waits in the Dark\"
Registration date : 2008-06-30

Back to top Go down

cita-cita kite mase kcik2 dulu Empty Re: cita-cita kite mase kcik2 dulu

Post by Taha Inc on Mon Aug 25, 2008 7:33 pm

kensiMalaya wrote:taha...taha...x kan lah x perasan yg aku sudah membesar dgn tampannyer...

G-iler lah ko taha!!!biar betik ko nak tanam betik nie???tp serius lah bisness nie leh maju cz tgk lah papaya sekarang susah nak nampak lagi...pastu ko guna kaedah baru plak tu mungkin hasil dua kali ganda dari biasa,insyaAllah..

Cantik dan gebu2 betik2 ko nie ye....simpan betik yg kaler pink tu utk aku satu??lapor... Very Happy

tak de hal nyer.....klu yg kaler pink tu mahal sikit.....tu quality baiknyer......klu ikut gred dia gred D32.....

weii ape2 hal ko pm aku jer......aku kasi harge murah2 nyer......nak muda ada.....tua ada...bergetah..tak de getah......gred A B C D sume ada.....
Taha Inc
Taha Inc
Primary School
Primary School

Number of posts : 91
Age : 33
Location : dok atas kusi mengadap monitor
Life Quote : life is to short...... T_T
Registration date : 2008-06-28

http://www.peroduavivaclub.com

Back to top Go down

cita-cita kite mase kcik2 dulu Empty Re: cita-cita kite mase kcik2 dulu

Post by sakurafie on Mon Aug 25, 2008 8:17 pm

..hahaha..cite psl business lak..hoho~.. Laughing
sakurafie
sakurafie
Master Holder
Master Holder

Number of posts : 423
Age : 33
Location : di suatu tempat~
Life Quote : Life itself is a beauty...
Registration date : 2008-07-13

Back to top Go down

cita-cita kite mase kcik2 dulu Empty Re: cita-cita kite mase kcik2 dulu

Post by Taha Inc on Mon Aug 25, 2008 8:24 pm

sakurafie wrote:..hahaha..cite psl business lak..hoho~.. Laughing

bukan pe cik sakura......tu pon salah satu cita2 sy.......nak jadi businessman yg berjaya.....
Taha Inc
Taha Inc
Primary School
Primary School

Number of posts : 91
Age : 33
Location : dok atas kusi mengadap monitor
Life Quote : life is to short...... T_T
Registration date : 2008-06-28

http://www.peroduavivaclub.com

Back to top Go down

cita-cita kite mase kcik2 dulu Empty Re: cita-cita kite mase kcik2 dulu

Post by nadiahkamil on Mon Aug 25, 2008 10:40 pm

waktu aku kekecik dulu aku tulis nak jadi ahli astronomi atau saintis dan aku nak jadi orang kaye...Ahli astronomi ngan saintis cam takkan jadi kenyataan ...so aku harap nak jadi kaye tue akan jadi kenyataan..amin...
nadiahkamil
nadiahkamil
Foundation
Foundation

Number of posts : 207
Age : 33
Location : In font of my computer
Life Quote : ~~~Feel My soul~~~
Registration date : 2008-06-28

http://nadiahkamil.blogspot.com

Back to top Go down

cita-cita kite mase kcik2 dulu Empty Re: cita-cita kite mase kcik2 dulu

Post by sakurafie on Mon Aug 25, 2008 10:44 pm

Taha Inc wrote:

bukan pe cik sakura......tu pon salah satu cita2 sy.......nak jadi businessman yg berjaya.....

hahaha..gud2..smuga berjaye menjadi businessman yang berjaya..hoho~..nk wat business cam yang dinyatakan di atas tu ek.. Razz

kepada yang..ko nk jadi kaye?..smuga ko berjaya..aku doakan kejayaan ko..da kaye jangan lupe aku ye yang~.. Very Happy
sakurafie
sakurafie
Master Holder
Master Holder

Number of posts : 423
Age : 33
Location : di suatu tempat~
Life Quote : Life itself is a beauty...
Registration date : 2008-07-13

Back to top Go down

cita-cita kite mase kcik2 dulu Empty Re: cita-cita kite mase kcik2 dulu

Post by ilanie on Tue Aug 26, 2008 1:19 am

aishh sume ckp psl cite2 ek..yg taha nye cite2 kenot go..
kenshi nye ampes jek..
dgr cite2 aku lak..
aku ade cite2 nk jd doktor cam taha sbb nye..sbb aku pk bla aku da nk branak nnt..xpyh org len susah2 aku leh handle sndiri..sb time tu aku pk malu la org nk handle kita branak..haha..kecik2 mane tau ini sume..
pastu cite2 aku yg kedua ialah nk jd penternak kucing yg berjya..aku slalu ikut ma aku g pasar kt redland n slalu nmpk kucing2 yg bekeliaran lapo cam kenshi tu..so aku pn tanam la cita2 da besar nnt nk bela sume kucing2 yg akuu jmpaaa..aku syg kn kucing2 sume..
mamat ct etok pinky niki nuki..misha ketot bla..bla..bla..mama syg kamu sume..meowww~

n aku ade cite2 cm kenshi nk jd besa bla da besa..sbb ms kecik2 aku slalu tgk org besa dia nye beg duit slalu ade duit..huhu..tp btul la..duit slalu ade dlm beg bla besa ni..tp yg pelik nye duit tu slalu gak ilang dr beg duit aku..suka sgt ilang..aishhh~
ilanie
ilanie
Primary School
Primary School

Number of posts : 85
Age : 33
Location : ilmu..uni10
Life Quote : Life itself is a beauty...beauty is butterfliess..
Registration date : 2008-07-04

Back to top Go down

cita-cita kite mase kcik2 dulu Empty Re: cita-cita kite mase kcik2 dulu

Post by sakurafie on Tue Aug 26, 2008 2:36 am

..wahaha..btol ckp ila..bile besa duit slalu ade dlm beg..tp cpt je ilang duit tu..huhu~..rupe2 nye da tuka jadi baju..suar..dan mcm2 lagi la..hoho~.. Razz
sakurafie
sakurafie
Master Holder
Master Holder

Number of posts : 423
Age : 33
Location : di suatu tempat~
Life Quote : Life itself is a beauty...
Registration date : 2008-07-13

Back to top Go down

cita-cita kite mase kcik2 dulu Empty Re: cita-cita kite mase kcik2 dulu

Post by kensiMalaya on Tue Aug 26, 2008 10:48 am

ilanie wrote:aishh sume ckp psl cite2 ek..yg taha nye cite2 kenot go..
kenshi nye ampes jek..
dgr cite2 aku lak..
aku ade cite2 nk jd doktor cam taha sbb nye..sbb aku pk bla aku da nk branak nnt..xpyh org len susah2 aku leh handle sndiri..sb time tu aku pk malu la org nk handle kita branak..haha..kecik2 mane tau ini sume..
pastu cite2 aku yg kedua ialah nk jd penternak kucing yg berjya..aku slalu ikut ma aku g pasar kt redland n slalu nmpk kucing2 yg bekeliaran lapo cam kenshi tu..so aku pn tanam la cita2 da besar nnt nk bela sume kucing2 yg akuu jmpaaa..aku syg kn kucing2 sume..
mamat ct etok pinky niki nuki..misha ketot bla..bla..bla..mama syg kamu sume..meowww~

n aku ade cite2 cm kenshi nk jd besa bla da besa..sbb ms kecik2 aku slalu tgk org besa dia nye beg duit slalu ade duit..huhu..tp btul la..duit slalu ade dlm beg bla besa ni..tp yg pelik nye duit tu slalu gak ilang dr beg duit aku..suka sgt ilang..aishhh~

huhu bagi aku cite2 nak jadi besar tu bukan sebab duit tapi sebab aku nak tgk cerita kat tv yg 18 tahun ke atas tu,huhu...lagi satu nak masuk wayang tgk cite ganas2 dan seram...bile dah cukup 18 tgk wayang rupe2nyer baru ku tau mmg x ganas pon,hampeh!!(wayang kite biasalah asyik potong aje)...kat tv plak asalkan nak tgk cite 18sg aje mesti suruh gi tido...bukan ape waktu tu aku berdarah muda dan panas serta jiwa ku ni ganas dan menganasss tu pasal suka layan cite2 camtu... Twisted Evil Evil or Very Mad
kensiMalaya
kensiMalaya
Primary School
Primary School

Number of posts : 47
Age : 33
Location : di kayangan
Life Quote : \"Night Stalkers Don't Quit\" And \"Death Waits in the Dark\"
Registration date : 2008-06-30

Back to top Go down

cita-cita kite mase kcik2 dulu Empty Re: cita-cita kite mase kcik2 dulu

Post by mrkit on Fri Sep 12, 2008 11:17 pm

huhu bagi aku cite2 nak jadi besar tu bukan sebab duit tapi sebab aku nak tgk cerita kat tv yg 18 tahun ke atas tu,huhu...lagi satu nak masuk wayang tgk cite ganas2 dan seram...bile dah cukup 18 tgk wayang rupe2nyer baru ku tau mmg x ganas pon,hampeh!!(wayang kite biasalah asyik potong aje)...kat tv plak asalkan nak tgk cite 18sg aje mesti suruh gi tido...bukan ape waktu tu aku berdarah muda dan panas serta jiwa ku ni ganas dan menganasss tu pasal suka layan cite2 camtu... Twisted Evil Evil or Very Mad

eleh tipu jerk..ckp jela nk tgok 18sx...malu2 plak..kitorg da besar la..paham ape ko nk ckp..xpayah kenen2 kitorg la kensin...hahaha..

Cite bab2 cite2...lawak la korang..haha..aku dlu2(x ingat bile) smpai darjah 6 (siap target masuk U mane nk pg,pastu buat ape,then..etc2.. kire rancang abis2an la..haha) nk jd pensyarah, peguam, jurutera...

setakat arini, sume berubah.. tp tempias2 jurutera tu harap2 dapatla...pastu aku nak wat part time lecturer(kire pensyarah jugak la..) dan dlm mase yg sme..lowya buruk kat cni...so..kire tige2 cita2 masih dlm lingkungan aku lagi la....ahaha.... tp yg plg best...after grad..aku nk blaja2 jd chef...tambah profession... haha

Neway, gudluck la...korang2 sume...do keep in touch!
mrkit
mrkit
Primary School
Primary School

Number of posts : 16
Age : 33
Location : around malacca & selangor
Life Quote : Keep it simple,stupid (KISS)
Registration date : 2008-09-12

Back to top Go down

cita-cita kite mase kcik2 dulu Empty Re: cita-cita kite mase kcik2 dulu

Post by sakurafie on Fri Sep 12, 2008 11:30 pm

..hoho..bagus mr kit nih..cite2 dier sume nye nmpak cam akan jadi kenyataan..gud2~..n smuga nnti jadi chef yg berjaya lak la~..

cita-cita kite mase kcik2 dulu Test410
sakurafie
sakurafie
Master Holder
Master Holder

Number of posts : 423
Age : 33
Location : di suatu tempat~
Life Quote : Life itself is a beauty...
Registration date : 2008-07-13

Back to top Go down

cita-cita kite mase kcik2 dulu Empty Re: cita-cita kite mase kcik2 dulu

Post by aen2112 on Sat Sep 13, 2008 1:16 am

cte2 ku mase kecik nk jd ahli bomba..ngeh3...
aen2112
aen2112
PhD Holder
PhD Holder

Number of posts : 559
Age : 32
Location : Kampar,Payrock
Life Quote : berkawan bio ramai..bercenta bio satu...
Registration date : 2008-07-08

Back to top Go down

cita-cita kite mase kcik2 dulu Empty Re: cita-cita kite mase kcik2 dulu

Post by sakurafie on Sat Sep 13, 2008 1:21 am

..wahh..cita2 yang sungguh mulia..bagus aen..nk meolong org..gud2..tp nape skang x jd ahli bomba?..
sakurafie
sakurafie
Master Holder
Master Holder

Number of posts : 423
Age : 33
Location : di suatu tempat~
Life Quote : Life itself is a beauty...
Registration date : 2008-07-13

Back to top Go down

cita-cita kite mase kcik2 dulu Empty Re: cita-cita kite mase kcik2 dulu

Post by aen2112 on Sat Sep 13, 2008 1:30 am

hehe..mase kecik tgk org padam api cm besh..tu yg aku ske kowt..
tp yg x ley blah tym ustazah tanye criteria bakal calon suami...
aku ckp kene teror basuh baju ngn sidai baju...ngeeee...
aen2112
aen2112
PhD Holder
PhD Holder

Number of posts : 559
Age : 32
Location : Kampar,Payrock
Life Quote : berkawan bio ramai..bercenta bio satu...
Registration date : 2008-07-08

Back to top Go down

cita-cita kite mase kcik2 dulu Empty Re: cita-cita kite mase kcik2 dulu

Post by sakurafie on Sat Sep 13, 2008 1:34 am

..ahaha..aku tau..sbb ko x ley kna sabun ek..hehe~.. Razz
sakurafie
sakurafie
Master Holder
Master Holder

Number of posts : 423
Age : 33
Location : di suatu tempat~
Life Quote : Life itself is a beauty...
Registration date : 2008-07-13

Back to top Go down

cita-cita kite mase kcik2 dulu Empty Re: cita-cita kite mase kcik2 dulu

Post by aen2112 on Sat Sep 13, 2008 1:37 am

haah..ustazah tanye nape..
aku ckp tgn sensetif..
abes 1 klas gelakkn aku...malu gle..
aen2112
aen2112
PhD Holder
PhD Holder

Number of posts : 559
Age : 32
Location : Kampar,Payrock
Life Quote : berkawan bio ramai..bercenta bio satu...
Registration date : 2008-07-08

Back to top Go down

cita-cita kite mase kcik2 dulu Empty Re: cita-cita kite mase kcik2 dulu

Post by sakurafie on Sat Sep 13, 2008 1:41 am

..ahaha..nk wat cane..bkn ko sengaja mensensitifkan tgn tu..eh aen..ko ni x on9 ym ke..
sakurafie
sakurafie
Master Holder
Master Holder

Number of posts : 423
Age : 33
Location : di suatu tempat~
Life Quote : Life itself is a beauty...
Registration date : 2008-07-13

Back to top Go down

cita-cita kite mase kcik2 dulu Empty Re: cita-cita kite mase kcik2 dulu

Post by aen2112 on Sat Sep 13, 2008 1:48 am

x la..mls deh mau on9...
memenuhkn ruang kt taskbar aku jerk..ngeh3...
gurau jer..mr nix x on9 xmo on9...ceh..poyo..
aen2112
aen2112
PhD Holder
PhD Holder

Number of posts : 559
Age : 32
Location : Kampar,Payrock
Life Quote : berkawan bio ramai..bercenta bio satu...
Registration date : 2008-07-08

Back to top Go down

cita-cita kite mase kcik2 dulu Empty Re: cita-cita kite mase kcik2 dulu

Post by sakurafie on Sat Sep 13, 2008 2:19 am

..hoo..slame ni ko on9 je..skang ni mr nix tade ko xmo on9..x nak chat ngan kitorang da..oooo~.. Crying or Very sad
sakurafie
sakurafie
Master Holder
Master Holder

Number of posts : 423
Age : 33
Location : di suatu tempat~
Life Quote : Life itself is a beauty...
Registration date : 2008-07-13

Back to top Go down

cita-cita kite mase kcik2 dulu Empty Re: cita-cita kite mase kcik2 dulu

Post by aen2112 on Sat Sep 13, 2008 11:43 am

hehe..aku bergurau je ar..
mls ar nk on9 kt pc adik aku neh..
die jd lembab ar..
miyanhae unni...nnti aku on9 yer...aku xde 2 hari neh..g smbut puase umh pegawai pnjt gunung aku...
aen2112
aen2112
PhD Holder
PhD Holder

Number of posts : 559
Age : 32
Location : Kampar,Payrock
Life Quote : berkawan bio ramai..bercenta bio satu...
Registration date : 2008-07-08

Back to top Go down

cita-cita kite mase kcik2 dulu Empty Re: cita-cita kite mase kcik2 dulu

Post by sakurafie on Sat Sep 13, 2008 1:14 pm

..hahah~..on9 la pki pc ko...aku rasa kan..cam nk jd businessman..tp tatau nk business ape lak~.. Question
sakurafie
sakurafie
Master Holder
Master Holder

Number of posts : 423
Age : 33
Location : di suatu tempat~
Life Quote : Life itself is a beauty...
Registration date : 2008-07-13

Back to top Go down

cita-cita kite mase kcik2 dulu Empty Re: cita-cita kite mase kcik2 dulu

Post by esyam on Sun Sep 14, 2008 7:57 pm

hahaha. aku tgk korang ni...slalu off topic.bkan 1..bkan dua mahupn 3 topic korg offtopic.malah lebey dari itu.hehe Razz .tp xpe.at least korang still post sumtin XD

_________________
cita-cita kite mase kcik2 dulu 1628582041.59.1449034403
esyam
esyam
Primary School
Primary School

Number of posts : 40
Life Quote : if you cannot be strong for yourself,be strong for others
Registration date : 2008-06-28

Back to top Go down

cita-cita kite mase kcik2 dulu Empty Re: cita-cita kite mase kcik2 dulu

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum